Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in canlı yayında sorularını yanıtladı.
AK Parti-MHP ortaklığında oluşturulan Cumhur İttifakı’nın 30 Büyükşehir Belediyesi dışında diğer illerde de ortak aday çıkarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Özhaseki, “Bir taraftan partideki görevim devam ediyor. Tüm Türkiye’deki belediye başkanlarını belirlemeye çalıştık. Bunun yanı sıra 2 aydır da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ankara projelerinin hazırlanması, Ankara halkına bunların anlatılması tabii ki bir yoğunluk getiriyor. Çok şükür bunların altından kalkıyoruz, iyi de gidiyor” dedi.
CUMHUR İTTİFAK’I GENİŞLİYOR
“Anketleri inceliyoruz buna göre yol haritası çiziyoruz” diyen Özhaseki, Cumhur İttifakı’nın genişletilmesine yönelik çalışmaları titizlikle yürüttüklerinin altını çizdi ve şöyle konuştu:
“Geçmişte 5-10 yıl hizmet eden arkadaşlarımız vardı. Onlara teşekkür ettik, çok itiraz ederlerse şehir raporlarını gösterebiliriz. Böyle bir sıkıntı bizde de MHP’de de olmayacaktır. MHP Erzurum’da, Aydın’da adaylarını açıklamıştı. Sağ olsunlar bu görüşme başlayınca adaylarına teşekkür ettiler, onlar da anlayışla karşıladı. Yeni dönem ittifaklara kapı açan ve birlikte hareket etmemizi sağlayan bir sistem. Herkesin kendi kampına çekildiği, karşı tarafa ateş ettiği bir ortam yaralanmalara sebep verir. Başkanlarla bir taraftan ortak gidip de il genel meclislerinde ayrı gitmenin bir anlamı yok diye düşündük.”
“AMACIMIZ TÜRKİYE’DE YERLİ VE MİLLİ İNSANLAR İŞBAŞINA GELSİN, TERÖR VE DESTEKÇİLERİ GELMESİN ”
Özhaseki, Cumhur İttifakı’nın ülkenin huzurunu ve güvenliğini öncelediğine de şu sözlerle vurgu yaptı:
“Sayın Genel Başkanlarımızın başlatmış olduğu görüşmelerde bizim fikrimiz şu: Türkiye’de yerli ve milli insanlar işbaşına gelsin. Bu bizim ülkemizin beka ve gelecek meselesi. Biz tercihlerimizin yerli ve milli olmasını istiyoruz, hepsi budur. Güzel bir söz var, mesele vatansa gerisi teferruattır. Bir taraftan 40-50 yıldır bu memlekette paçavrasını asıp, PKK tehdidi bağımsızlığını ilan etmeye gidiyordu, bunu gördük. Diğer taraftan ‘hoşgörü timsaliyiz’ diye sözcüklerini kullananlar 15 Temmuz’da gerçek yüzlerini ortaya koydular. Bazen ‘tiyatro’ diye söylenenleri gülerek karşılıyorum. 12 Eylül’de herkes kabullenmişti. Şimdi yüzlerce tank yürümüş, uçaklar kalkmış, bombalar atılmış, Meclis bombalanmış, masum insanların üstüne bombalar atılmış, ‘tiyatro’ deniliyor. Başarılı olmuş olsalardı İstanbul’da evlerinde rahat oturup, televizyonlara bakıp çaylarını içebilirler miydi? PKK’nın siyasi uzantılarının işbaşına gelmesini engellemek istiyoruz, bu çok açık. Ortaya çıkan adaylarına bakıyorsunuz, ürpererek takip ediyorsunuz. PKK’ya sempatiyle bakan insanların işbaşına gelmesi bizi çok açık rahatsız ediyor. İşbaşına gelenlerin hepsi ‘parayı nasıl çalarız, Kandil’i nasıl besleriz, PKK’nın eline nasıl teslim ederiz’ hesabı içinde. Bu insanlara İstanbul’da, Ankara’da bir alan açılmasını istemiyoruz.”
İKİ LİDERDEN ORTAK MİTİNG
Cumhur İttifakı Liderlerinin beraber ortak miting planladığını da söyleyen Mehmet Özhaseki, “MHP’li arkadaşlarla prensipte anlaşmalarımız var. Bazı mitinglere Sayın Cumhurbaşkanımızla Devlet Bahçeli Bey beraber katılacaklar ama ayrı mitingler de yapılacak” dedi.
Cumhur İttifakı’nın il ve ilçelerde işbirliği içinde çalışacağına da dikkat çeken Öshaseki, “Biz hep beraber, kol kola girip millete hizmet edeceğiz. Büyükşehirlerde en çok handikaplardan birisi de İlçe Belediye Başkanları ile Büyükşehir Belediye Başkanı arasındaki anlaşmazlıklar. İlçe Belediye Başkanı bir işe başlamak istiyor, Büyükşehir durduruyor ya da tam tersi oluyor. Bunların hepsi hizmete mani oluyor. Bizim taahhütlerimizden birisi de 25 ilçe belediye başkanı arkadaşımızla dostluk içerisine girmek. İnşallah bunu yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.
“ANKARA’DA RAYLI SİSTEMİ ARTTIRMAMIZ LAZIM”
Canlı yayında Ankara projelerini de anlatan ve hazırladığı 111 proje içinde ulaşım projelerine özel önem verdiğini ifade eden Özhaseki, Raylı Sistemleri yaygınlaştıracaklarını açıkladı:
“Raylı sitem ağımızı genişleteceğiz. Bu bir mühendislik alanı. Bilim adamları der ki pik saatlerde tek yönlü giden yolcu sayısı 3-4 binlerdeyse bu Otobüs ile 8-10 bin ise Raylı Sistemle, 20 bini geçiyorsa da Metro sistemiyle çözülür. Öncelikle Ankara’da Raylı Sistem hattını arttırmamız lazım. Ankara’da şu an 64 kilometre kadar bir hat var. Bizim bunu iki misline çıkarmamız lazım. Biz ne kadar Metro hattını önemseyerek arttırırsak trafiği o kadar rahatlatırız. Bir taraftan Cumhurbaşkanımızın söylediği Metrobüsleri bir taraftan da Metro hatlarını arttırarak insanların yolculuk tercihlerini ve istikametini değiştirebilirsiniz. Örneğin evden çıktınız, 3 kilometre ileride Raylı Sistem var. Orada park yeri hazır. Arabanızı park edip Raylı Sisteme binip işe gideceksiniz. Dönüşte de park ettiğiniz yerden aracınızı alıp evinize gidebileceksiniz. ‘Park et devam et sistemi’nin mutlaka hayata geçmesi lazım.”